De 2e kuur is begonnen

Vanochtend naar Rijnstate geweest voor het begin van de 2e kuur. Het is een andere wereld geworden. In de centrale hal van Rijnstate is maar een fractie van het normale aantal bezoekers. Hekjes voor de balies om voldoende afstand te houden van de medewerkers. Maar de start van de 2e kuur gaat gelukkig gewoon door.

Onze oudste wilde vandaag graag mee om te kijken hoe dat gaat. Van Rijnstate uit hadden ze geen gelegenheid gehad om te communiceren dat er geen bezoek mee mag, dus zij is weer opgehaald. Ik had dat zelf eigenlijk wel kunnen bedenken.

De eerste kuur is me goed afgegaan. Ik merk een patroon dat de maandag en dinsdag wat minder zijn, maar echt vervelend is ook weer niet. De rest van de dagen voel ik me lekker.

De tweede kuur is exact hetzelfde als de eerste. Dus weer een zak medicijnen meegekregen voor de komende vier weken. Daarnaast via het infuus weer een botverstrerker (preventief) toegediend gekregen. Dat kreeg ik in iets minder dan een uur toegediend. Tot slot de injectie met Bortezomib, wat de komende maandag, vrijdag er na en dan weer maandag ook gebeurt. Allemaal prima verlopen vandaag.

Ook hadden ze de uitslag van de bloedtest van deze week. Ze bekijken iedere keer vòòr de start of de waarden goed genoeg zijn om door te gaan. Het mooie nieuws was dat de leukocyten (witte bloedlichaampjes) weer verder gestegen zijn. Leukocyten zorgen voor je afweersysteem. Normaal hoort de waarde tussen 4-11 te zijn. Vooraf aan de 1e kuur zat ik op 3.0, na twee weken op 3.8 en deze week op 8.0. Onverklaarbaar, want normaal gesproken zouden de waarden moeten dalen tijdens een chemo. Maar goed nieuws dus en hopen dat dit het blijvende niveau is.

Het andere goede nieuws kwam vorige week. Bij het Radboud UMC worden de voorbereidingen voor de stamceltransplantatie al in gang gezet. Daarvoor is een afspraak ingepland in de eerste week van april. Aanvankelijk kreeg ik een afspraak met de arts waar ik de eerste keer een beetje een vreemd gesprek mee had. Na aandringen en hulp van een verpleegkundige in het Rijnstate heb ik toch kunnen wisselen en is de afspraak met de arts die het meest gespecialiseerd is in Multiple Myeloom en ook betrokken is bij studies e.d. Erg fijn.

Tijdens de 2e kuur zal ik niet veel schrijven, als alles lekker door blijft gaan zoals het nu gaat. “Geen nieuws is goed nieuws”, zegt mijn moeder altijd 🙂