Corona heeft nog geen invloed

De wereld is door Corona wel wat veranderd in een paar weken. Het ziekenhuis ziet er totaal anders uit: genoeg parkeerplekken en bijna geen mensen binnen. Als je geen afspraak hebt, mag je ook niet naar binnen. Gelukkig heeft dit geen effect nog op mijn behandeling. Alle injecties van de tweede ronde zijn weer achter de rug en konden gewoon doorgaan. Qua bijwerkingen is er ook weinig verschil: begin van de week wat weinig energie en weeïge smaak, maar dat is altijd na een dag of twee weer weg. Prima te doen.

Inmiddels ook de eerste gesprekken gehad met het Radboud UMC ter voorbereiding van de stamceltransplantatie. Ook dat lijkt gewoon volgens planning door te lopen. Wat erg fijn is, is dat ik nu wel in contact ben met de arts die gespecialiseerd is in Multiple Myeloom. Niet alleen voor het beantwoorden van vragen, maar ook omdat zij betrokken is bij studies naar nieuwe medicijnen. Kan handig zijn in de toekomst.

Zoals het er nu uit ziet, zal de tweede helft van juni de kuur starten waarbij stamcellen worden opgekweekt. Aan het einde van deze kuur van tien dagen worden de stamcellen uit het bloed gefilterd (aferese) en ingevroren. Maar voordat dit start, moet er ook nog een controle plaatsvinden door de tandarts. Om te zien of je geen onrustige plekken hebt in het gebit. Die controle wordt deze week alvast uitgevoerd. En eind volgende week begin ik al aan de derde ronde. Gaat toch best snel allemaal.