Vrijdag begint de laatste fase

De afgelopen drie weken waren heerlijk in de zin dat ik geen enkel medicijn even hoefde te slikken of spuiten. En ook al vind ik dat ik weinig last had van bijwerkingen; ik merkte het verschil direct en voel me veel fitter.

Voor vrijdag de 31e juli staat de opname gepland in het Radboud UMC voor de laatste fase. Dat bestaat uit een hoge dosis chemo (Melfalan), waarna de stamcellen worden teruggeplaatst. Dit betreft de eerste 4 dagen van de opname, waarna ik overgeplaatst zou worden naar Rijnstate.

Maar tijdens de laatste onderzoeken ter voorbereiding kwam ter sprake dat er een onderzoek loopt in het Radboud waar ik aan mee zou kunnen doen. Dat betekent wel dat ik in het Radboud moet blijven. Het zal iets minder comfort betekenen, omdat je dan op een 2- ipv 1-persoonskamer komt te liggen. Maar in dit onderzoek wordt gekeken naar het succes van een bestaand reuma medicijn op de bijwerkingen van Melfalan. Het zou de aantasting van slijmvliezen in de keel, darmen, etc, verminderen, waardoor je je veel minder beroerd zou voelen en minder kans op koorts. Ik heb aangegeven aan het onderzoek mee te willen doen. De kans is overigens 50% dat je in de placebo groep komt en er dus zelf geen baat bij hebt, maar dan is in ieder geval het onderzoek er mee geholpen.

De vooronderzoeken van afgelopen week (PET scan, beenmergpunctie, longfoto’s, ECG en bloedonderzoek) waren allemaal goed verlopen. Wel was het nog even spannend omdat er nog wat oplichtte op de PET-scan (weer in de keel), maar na een extra bezoek aan een KNO-arts bleek dit loos alarm. Waarschijnlijk, want er is nog wel een biopt van mijn rechter amandel genomen en naar het lab gestuurd. Uitslag zal volgende week bekend zijn.

Nu nog even een paar daagjes vakantie, donderdag Corona-test en dan vrijdag starten. In totaal zal de opname 3-4 weken duren. Laat het maar beginnen. Het zal pittig worden, maar ik zie er niet tegenop.