Dag -2: de chemo-dag

Dag -2 is de chemo-dag, waarbij ik de zware dosis Melfalan krijg. In de ochtend al preventief een aantal medicijnen via infuus toegediend gekregen, waarvan de namen weer goed zouden scoren in Wordfeud. Ook heb ik het medicijn voor het onderzoek gekregen, wat vanaf nu iedere dag gebeurt. Alleen dus geen idee of het de placebo versie of de echte is. Als het de echte is, ga ik het hopelijk volgende week merken door minder bijwerkingen.

De dag is goed verlopen. De chemo zat is een mysterieuze blauwe zak (alle andere medicijnen zitten in een transparante zak). In een uur was het klaar. Het gekke is dat je het direct ook merkt in je keel en haast proeft, dat het je lijf in komt. Ter bescherming van de keel moest ik ook continue ijs eten. Ik ben maar op ijsblokjes overgegaan na een half uur, want na 10 raketjes achter elkaar vond ik nog 10 extra niet een erg aantrekkelijke gedachte.

Geen last van misselijkheid gehad tot nu toe, eten smaakt ook gewoon goed. En het eten is hier goed. Er wordt zelfs zo vaak iets aangeboden, dat ik hier al snel veel meer eet dan thuis. En met veel minder beweging. Erg fijn dat ik wel een hometrainer op de kamer heb gekregen, want met een rondje wandelen op de kamer ben je snel klaar. Maar ik vermoed dat het eten volgende week vanzelf wel wat minder wordt.

Verder overdag een beetje videobellen, internetten, lezen en tv kijken. ’s Avonds is mijn vader op bezoek geweest, dat was erg gezellig. De dag gaat snel voorbij. Maar de nacht was weer beroerd qua slaap. Hopelijk morgen beter.

Op het moment dat ik dit schrijf is het dag -1. Vandaag staat niets spannends op het programma. Morgen worden de stamcellen teruggeplaatst, dat vind ik een bijzonder moment.