Dag +5: bijna halverwege de ‘dip’ (hopelijk)

De bloedwaarden beginnen flink te dalen. Met name de leukocyten (witte bloedcellen die voor je weerstand zorgen) zullen tot nul dalen. Bij een gezond persoon is deze waarde boven 4,0. Bij mij is dit inmiddels gedaald tot 0,5. Volgens plan, zeg maar.

Inmiddels is het eten en drinken volledig gestopt: het lukt niet meer. Ik krijg nu voeding en vocht via het infuus. Voor de rest gaat het wel ok. Voor de voortdurende slechte smaak in mijn mond helpt gelukkig een Fisherman’s Friend, dat lukt wel.

Gisteren is mijn kamergenoot vertrokken en hoopte de kamer een paar dagen alleen te hebben. Maar door drukte op de spoedeisende hulp kreeg ik nog dezelfde dag iemand anders. Weer terug naar 12m2, waarbij zijn kleding ook bij mij in de kast moet. Net als ik voor het tandenpoetsen naast zijn bed moet staan. En muziek op de airpods als die ander gaat eten, want hoe netjes iemand ook eet, ook dat is lastig te verdragen. Verder slaap ik gelukkig wel goed. En is de hometrainer op de kamer ook fijn.

Bezoekmogelijkheden is vanwege Corona beperkt. Er mag maar één persoon per dag langskomen. Gelukkig maken ze voor kinderen t/m 16 een uitzondering en mogen de meiden afwisselend mee met Suzanne. Dat doet me veel. En mijn ouders zijn ook allebei al geweest.

Na vandaag zal de algehele gesteldheid nog een dag of vijf verslechteren voordat herstel gaat starten. Ik ben al soort van aan het aftellen.