Minder goed nieuws

Helaas minder goed nieuws gehad vandaag. De PET scan en het biopt hebben aangetoond dat de plek in mijn keel weer een plasmacytoom is. Ook bij de rechter amandel (die er nog wel zit) is activiteit zichtbaar. Vervelender is dat ook de betrokkenheid in mijn beenmerg is toegenomen. De uitslag van de beenmergpunctie is namelijk dat er nu 15-20% (in juni 2019 was dit maar 5%) foute plasmacellen in mijn beenmerg zitten, waardoor diagnose Multiple Myeloom (Ziekte van Kahler) vastgesteld is.

Positief is dat de PET scan geen aantasting van mijn botten heeft uitgewezen (wat normaal een van de symptomen is. Ook heb ik geen andere symptomen van de ziekte. Er is dus wel eea in ontwikkeling, maar het heeft nog geen effect gehad op mijn gesteldheid, wat erg fijn is.

Had gehoopt dat het langer zou duren voordat ik in dit stadium zou belanden. Volgende week is er nog een multidisciplinair overleg tussen Rijnstate en UMC Radboud, dan wordt het definitieve behandelingsplan bekend gemaakt. Maar zeer waarschijnlijk wordt het een combinatie van VTD + stamceltransplantatie. De verwachting is dan in ieder geval dat het een aantal jaren weg is, dus dat is een fijne gedachte.