Mobilisatiekuur gestart

Gisteren ben ik met de mobilisatie kuur gestart. Dit is de kuur die er voor zorgt dat de stamcellen toenemen en aan het einde van deze kuur uit het bloed gefilterd kunnen worden en het vriesvak in gaan.

De kuur begon gisteren met een dagopname, waarbij de hele dag afwisselend medicijnen en spoelmiddelen per infuus werden toegediend. Belangrijkste deel was een zwaardere chemo genaamd cyclofosfamide. De andere medicijnen zijn weer tegen de bijwerkingen. Daarnaast moest ik de dag er voor, deze behandeldag en de dag er na (vandaag) ook 2 liter water drinken voor bescherming van nieren en blaas.

Ik had een iPad meegenomen voor Netflix, maar na de eerste mails op de laptop af te werken werd het toch een gewone werkdag. Voordeel was wel dat de tijd vloog. De zorgverlening in Rijnstate was weer super.

Overdag merkte ik wel dat er iets anders is in je lichaam. Iets lichter in mijn hoofd ook en wat hoofdpijn, maar nog niets van misselijkheid. Ik zag er wel grauw uit, hoorde ik. Fijn dat ik door thuis opgehaald werd en niet zelf hoefde te rijden. ’s Avonds kwam de misselijkheid en vermoeidheid wel op, dus zeer vroeg naar bed.

Nu ik dit schrijf is het de volgende ochtend. De misselijkheid is weg en redelijk goede nachtrust gehad. Hopelijk blijft het zo want vandaag en morgen zouden de dagen zijn dat het meeste last ontstaat. Dinsdag beginnen de spuitjes voor het laten groeien van stamcellen en als alles direct goed gaat, op 30 juni de afarese (afname van stamcellen) in het Radboud.