Halverwege: nog tien te gaan

Vandaag de 10e bestraling gehad en daarmee op de helft. Het aftellen kan beginnen. En dat mag van mij al wel, want de bijwerkingen worden iedere dag een beetje vervelender. Vanaf het begin had ik al last van droge mond en de smaak werd wat minder, maar de smaak is nu zo goed als weg. Dat is raar eten, als alleen de structuur van voeding nog verschilt. Eten gaat ook niet meer van harte. Langzamerhand begin ik ook last van keelpijn te krijgen.

De bestraling zelf stelt niet veel voor. Althans om te ondergaan, want de techniek er achter is fascinerend. Gisteren van de arts uitleg gekregen hoe de apparaten werken en hoe ze nu in staat zijn om heel precies, op de mm nauwkeurig, een gebied te definiëren en te bestralen. De techniek die nu gebruikt wordt, bestond 7 jaar geleden nog niet. Daarmee kunnen ze de dosis en gebied veel beter bepalen, zodat niet onnodig delen beschadigd worden.

Hierboven wordt ter voorbereiding alles geijkt met behulp van lasers. Mijn hoofd en schouders worden gefixeerd met een op maat gemaakt kunststof masker.

Het zal nog even doorbijten worden, maar ik kijk al uit naar de laatste op 1 december.